Sfinansowano w ramach reakcji Unii na pandemię COVID-19
TYTUŁ PROJEKTU: „Modernizacja zaplecza kuchennego w budynku remizy OSP Łyczanka”
WNIOSKODAWCA: Gmina Siepraw, 32-447 Siepraw, ul. Kawęciny 30
PROJEKT REALIZOWANY W RAMACH: projektu grantowego pn. „Małopolska Tarcza Humanitarna. Fundusze Europejskie dla Ukrainy. Wsparcie grantowe EFRR dla NGO i JST – Infrastruktura społeczna” w ramach 14 Osi Priorytetowej REACT-EU dla zdrowia i gospodarki w Małopolsce DZIAŁANIE 14.5 REACT-EU dla sprostania wyzwaniom migracyjnym – wsparcie grantowe dla NGO oraz JST w zakresie infrastruktury społecznej Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014 –2020
UMOWA O POWIERZENIU GRANTU: Nr 191/PS/XIII/2023 z dnia 03.07.2023r.
BUDŻET PROJEKTU:
Całkowity koszt projektu – 50 000,00 zł, w tym:
- Dofinansowanie w formie grantu - 50 000,00 zł
OKRES REALIZACJI:
03.04.2023r. -15.08.2023r.
OPIS PROJEKTU:
Projekt obejmuje:
1. Modernizacja zaplecza socjalnego w budynku remizy OSP Łyczanka. Dotychczasowe zaplecze kuchenne i sanitarne wymaga modernizacji aby były gotowe na sytuację kryzysową i aby można było przyjąć osoby wymagające pomocy.
1.1. Flizowanie ścian i posadzki, malowanie ścian i sufitu.
1.2. Zakup niezbędnych materiałów do wykonania modernizacji pomieszczeń (flizy, terakota, kleje, farby).
2. Zakup wyposażenia kuchni. Aby zapewnić wyposażenie gwarantujące odpowiednią wydajność i jakość przygotowania posiłków, oraz poprawić warunki uchodźców konieczny jest zakup nowego wyposażenia kuchni.
2.1. Zakup dwóch sztuk kuchenek gazowych.
2.2. Zakup patelni gastronomicznej.
2.3. Zakup okapu gastronomicznego.
2.4. Zakup stołu garmażeryjnego.
2.5. Zakup szafy chłodniczej.
2.6. Zakup zlewozmywaka.
2.7. Zakup termy gazowej.
Cele i efekty realizacji wniosku:
Pomieszczenia budynku remizy Ochotniczej Straży Pożarnej w Łyczance zostaną przystosowane do ewentualnego zakwaterowania grup ratowników na wypadek usuwania skutków klęsk żywiołowych oraz ewentualnych uchodźców w sytuacjach kryzysowych w związku z działaniami wojennymi. Dostosowanie zaplecza kuchennego i zakup wyposażenia pozwoli na higieniczne warunki przyrządzania posiłków dla większej ilości osób. Realizacja przedstawionego we wniosku zadania umożliwi jednoczesne przyjęcie 15 osób.